Συνελήφθη αστυνομικός της «Δίας» που έβγαλε όπλο σε διαδηλωτές (video)

Αντιφασιστικές πορείες σε Δάφνη, Παγκράτι, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας «Δίας» , ο οποίος έβγαλε όπλο σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καλογήρων, στη Δάφνη, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί. Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη γειτονιά ενώ πορεία έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στο Παγκράτι. Μαζική συμμετοχή και σε αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη.



Από τη σύλληψη του αστυνομικού της ομάδας "Δίας"

 

Η φωτογραφία με τον άνδρα που τράβηξε όπλο στη Δάφνη κάνει τον γύρο των social media και των ειδησεογραφικών ιστοτόπων

Σύμφωνα με οδηγό της ΕΘΕΛ, ο δράστης επέβαινε σε μοτοσικλέτα και προσέκρουσε σε λεωφορείο όταν διαδηλωτές τον καταδίωξαν. Εκείνος κατέφυγε σε παρακείμενο εστιατόριο. Στη συνέχεια, οι αντιφασίστες ζήτησαν από αστυνομικούς να τον συλλάβουν. Μετά από ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Δυνάμεις των ΜΑΤ πήραν τη μηχανή του συλληφθέντα.Οι διαδηλωτές που τον καταδίωξαν κατάφεραν να σημειώσουν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματός του (δίκυκλο), από τον οποίο θα προκύψουν και τα στοιχεία του, που είναι ΑΟΕ 594. Η πινακίδα ήταν αρχικά καλυμμένη με μονωτική ταινία, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος ο αριθμός, αναφέρει το ertopen. Ακολούθως, αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών δεν άφησαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το χώρο που είχε κρυφτεί το συγκεκριμένο άτομο.


Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη (20/9/13, φωτο: #skr)Από την Αστυνομία έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο αστυνομικός της ομάδας "Δίας" συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, ο οποίος ήταν πεζός και διέφυγε μόλις ξέσπασε το επεισόδιο.

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγγελθεί πρόσφατα σε συγκέντρωση υπέρ κατάληψης στο Αιγάλεω, όπου δικυκλιστής της ομάδας «ΔΙΑΣ» φέρεται ότι είχε τραβήξει όπλο. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Δάφνη και Παγκράτι γύρισαν τις γειτονιές της περιοχής με σύνθημα "ποτέ ξανά φασισμό" με τον κόσμο να χειροκροτεί από τα μπαλκόνια.
Σε έντεκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή διαδηλωτών σε αντιφασιστική πορεία χιλιάδων στη Θεσσαλονική με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλων κομμάτων της Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου.Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της “Χρυσής Αυγής”, της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάτω από τη παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Σε κάποια στιγμή η Αστυνομία τοποθέτησε κάθετα στο οδόστρωμα λεωφορεία, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου και Κουντουριώτη με Σαλαμίνος, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” στην περιοχή των Δικαστηρίων, ενώ στους γύρω δρόμους είχαν διασκορπιστεί διμοιρίες των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η πορεία κατέληξε στο σημείο εκκίνησης.


Επίσης αντιφασιστική πορεία με μικρής έντασης επεισόδια έγινε το βράδυ στην πόλη της Κοζάνης. Αστυνομικοί των ΜΑΤ στο τέλος έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Newsroom Enet

enet.gr