Την δένουν ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή!


Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σφίγγει ασφυκτικά ο πολιτικός και δικαστικός κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, αποτελεί θέμα χρόνου η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τρεις βουλευτές της οργάνωσης, ενώ παράλληλα η Πολιτεία κλείνει τις κάνουλες χρηματοδότησης προς τον συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, αναφέρουν ότι, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτουν στοιχεία που οδηγούν σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ενισχύουν την προοπτική χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου κόμματος σε εγκληματική οργάνωση.

Καταλυτικό ρόλο στην έρευνα που διεξάγουν οι εισαγγελικές Αρχές πρόκειται να παίξει η κατάθεση ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, το οποίο άνηκε στον «πυρήνα» της Νίκαιας.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες του zougla.gr, αναφέρουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, οι συνήγοροι της οικογένειας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, αναμένεται να ζητήσουν από τον μάρτυρα να καταθέσει για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αμφιάλη.

Στο μικροσκόπιο το κινητό του δεύτερου ατόμου

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερα άτομα αρχίζουν να μπαίνουν στον μαύρο κύκλο του στυγερού εγκλήματος που διέπραξε ο Γ. Ρουπακιάς, μετά και το νέο στοιχείο που έρχεται σήμερα στο φως για το ότι μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη υπήρχε ακόμη ένα άτομο που κατά πληροφορίες πρόκειται για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου.



Σήμερα άλλος ένας μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα, επιβεβαίωσε πως μέσα στο αυτοκίνητο του δολοφόνου υπήρχε ένα ακόμη πρόσωπο, κάτι το οποίο άλλωστε είχαν ισχυριστεί εξ αρχής και δυο φοιτήτριες που βρίσκονταν στη σκηνή του εγκλήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου του οποίου το κινητό είχε βρεθεί ξεχασμένο στο αυτοκίνητο. Όταν ο δράστης είχε ερωτηθεί τότε για το πώς βρέθηκε στο αυτοκίνητό του το κινητό του Καζαντζόγλου, ισχυρίστηκε πως το είχε ξεχάσει ο Καζαντζόγλου από την προηγούμενη μέρα που είχε μπει σε αυτό.

Εν τω μεταξύ, στον Ανακριτή Πειραιά πρόκειται να προσέλθουν τη Δευτέρα για να καταθέσουν, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης αλλά και η σύντροφος του δολοφονημένου καλλιτέχνη.

Σε διαθεσιμότητα φρουρός του Κορυδαλλού για την υπόθεση Φύσσα

Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν παρών σε όσα τραγικά συνέβησαν και του οποίου η γενικότερη στάση και συμπεριφορά δημιούργησαν μεγάλα «ερωτήματα».

Σύμφωνα με την κατάθεση γυναίκας αστυνομικού η οποία συμμετείχε στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά, το συγκεκριμένο άτομο τους πλησίασε και προσπάθησε να τους καθησυχάσει υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, η αστυνομικός είπε:

Μας πλησίασε κάποιος και ισχυρίστηκε πως είναι «συνάδελφος». Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε χαρακτηριστικά ότι «δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση σε κάποια καφετέρια αλλά πλέον τα πράγματα έχουν ηρεμήσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Στην αναφορά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο ίδιος ο φρουρός παραδέχτηκε πως ήταν παρών στα γεγονότα και πως απλά «ήθελε να συμβιβάσει τα πράγματα».

Η αναφορά του ωστόσο αυτή διαβιβάστηκε ήδη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη ενώ ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε φαίνεται πως σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον «ελεγκτέος».

«Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι μέχρι και σήμερα ούτε ο φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά ούτε και ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, δεν έχουν καταθέσει» επισημαίνουν νομικοί κύκλοι στην ηλεκτρονική εφημερίδα.

zougla.gr