Τρεις βουλευτές της ΧΑ στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα...


Στοιχεία που βαρύνουν τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται να έχει εντοπίσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που μελετά την δικογραφία για την έκνομη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός αυτών των στοιχείων έχουν προκύψει επίσης βάσιμες ενδείξεις για εμπλοκές ανθρώπων της νύχτας οι οποίοι φέρονται να μετέχουν σε βιαιοπραγίες και επιθέσεις. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη εμπλοκή επιχειρηματιών σε δίκτυο εκβιασμών από στελέχη της ΧΑ.

Τα στοιχεία αυτά απορρέουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και πολλών απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης: Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η Χρυσή Αυγή

Στο πλαίσιο αυτό, όπως γράφει η Καθημερινή, πρόκειται να προσέλθουν να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα, τρεις χρυσαυγίτες τις προσεχείς ημέρες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες η ΧΑ πιέζει την κατάσταση απειλώντας οργανωμένα τους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ποτέ.

Ο κ. Βουρλιώτης στοχεύει να αποκαλύψει ποιοι μετείχαν στο σκληρό πυρήνα της ΧΑ που συντόνιζε σε πανελλαδική κλίμακα τις παραστρατιωτικές δράσεις, ενώ παράλληλα ερευνά και τα οικονομικά των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι συμμετείχαν σε κυκλώματα εκβιασμού μικροπωλητών και άλλων...

tvxs.gr