Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής: Επρεπε να χτυπήσουμε κόσμο για να δείξουμε την πίστη μας στην οργάνωση


Ενα πρώην μέλος του σκληρού πυρήνα της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης της οργάνωσης στην περιοχή και τονίζει «λειτουργεί στα πρότυπα παραστρατιωτικής ομάδας, με σχέσεις ακόμη και με παρεμπόριο».

Οπως αναφέρει το Εθνος τουλάχιστον 30 άτομα έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση. Συγκεκριμένα για να αποδείξει κάποιος την πίστη του στην οργάνωση έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν επιθέσεις και χτυπήματα εναντίον μεταναστών, αλλά και αντιπάλων. Αναφέρει χαρακτηριστικά τα μέλη αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές για τις οποίες γνωρίζουν μόνο λίγοι. Μάλιστα τα μέλη που μπαίνουν στο σκληρό πυρήνα, οι επιδόσεις τους καταγράφονται σε βιβλιαράκι.

Για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να πληρώσει 20 ευρώ, να δείξει την ελληνική ταυτότητα και έτσι θα λάβει την κάρτα μέλους στην οποία αναγράφεται σε ποια οργάνωση ανήκει και έχει τον αριθμό μέλους.

Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες -«μόνο γυμνασμένα μπράτσα», λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook.

Όπως αναφέρει μάλιστα το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει και τα δικά του διακριτικά. Τα μέλη της Τ.Ο Νίκαιας φορούν πάντα ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ο μάρτυρας που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζει πως υπεύθυνος, αρχηγός, της οργάνωσης στην περιοχή είναι ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος δημιούργησε και τον πυρήνα στην περιοχή και ενημερώνει πάντα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό που είναι υπεύθυνος των οργανώσεων στην περιοχή.

Μάλιστα υποστηρίζει πως τα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν ακόμα και σε παρεμπόριο. «Δίνουν ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες για τους φτωχούς σε Πακιστανούς οι οποίοι πωλούν τα ρούχα αυτά σε λαϊκές και στη συνέχεια δίνουν ποσοστό στα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία συνεργάζονται».


iefimerida