Με άνωθεν εντολή η δολοφονία του Φύσσα...

Συμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του Παύλου, ο βουλευτής της Χ.Α., Γ. Λαγός, είχε τηλεφωνήσει στον Γ. Πατέλη. Φρικιαστικές λεπτομέρειες για τις επιθέσεις χρυσαυγιτών κατά αλλοδαπών. Σφίγγει ο κλοιός της Αστυνομίας γύρω από εκείνους που έδωσαν την εντολή στον Γιώργο Ρουπακιά να σπεύσει στην Αμφιάλη και να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», καταθέσεις μαρτύρων και στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του δράστη, δείχνουν ότι πράγματι υπήρξε καθοδήγηση από κορυφαία στελέχη.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε ότι μεταξύ των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο συνομιλίες, ενώ από τις ίδιες αναλύσεις προκύπτει πως ο Πατέλης είχε δεχθεί άλλα τρία τηλεφωνήματα λίγη ώρα πριν ο Παύλος Φύσσας πέσει νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά.

Χωρίς τέλος η φρίκη

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των χρυσαυγιτών δίνει στο μεταξύ, ένα πρώην μέλος της οργάνωσης, το οποίο αποκάλυψε σκληρά περιστατικά βίας κατά αλλοδαπών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», επικαλούμενο τη μαρτυρία πρώην μέλους της ΧΑ, τα νεοφώτιστα μέλη που δρούσαν με επιτυχία, επιβραβεύονταν και ο «ηρωισμός» τους καταγραφόταν σε ειδικό τετράδιο.

«Χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση», υποστηρίζει το πρώην μέλος.

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές δεν έχουν τέλος: «Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι». Προσθέτει δε πως «για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς».

Όπως αναφέρει, τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής.

matrix24.gr