Τάκης Μπαλτάκος: «Εκκλησία και Ένοπλες δυνάμεις θα εξαιρεθούν από τον αντιρατσιστικό»


Ο κ. Μπαλτάκος άφησε εντελώς ανοιχτό το θέμα των εκλογών ως συνέπεια του συγκρουσιακού κλίματος με την τρόικα λέγοντας ότι δεν είναι στο προγραμματισμό εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν από ατύχημα.

Όπως μας είπε, μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα προστατεύει τους δυο πυλώνες του Κράτους, δηλαδή την Εκκλησία και τις Ένοπλες Δυνάμεις....

Η θέση του, που είναι και θέση της Κυβέρνησης είναι σαφής, όπως την διατύπωσε σήμερα:

«Η λαθρομετανάστευση δημιούργησε τον ρατσισμό στην Ελλάδα .Μην κρυβόμαστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να θίξει πυλώνες του Κράτους όπως η Εκκλησία και ο Στρατός. Όποιος το επιχειρεί κάνει λάθος και στο λάθος αυτό είμαστε απέναντι. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα φέρουμε στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ,το οποίο έχει ήδη δοθεί στα Κόμματα για παρατηρήσεις και δικές τους θέσεις και προτάσεις.» [paraskhnio]

Epikairo: Σύμφωνα λοιπόν με τον γραμματέα του Υπουργικού συμβουλίου κύριο Τάκη Μπαλτάκο, οι δυο πυλώνες (και όχι δυο από τους πυλώνες) του κράτους, είναι η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι φυσικά λογικό μία κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ενώ συγκυβερνά, θεωρεί οτι κυβερνά μόνη της, να θεωρεί οτι το Σύνταγμα ας πούμε, δεν είναι ένας πυλώνας του Κράτους.

Ο κύριος Μπαλτάκος έσπευσε λοιπόν να καθησυχάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εκκλησία οτι θα μπορούν ανεπηρέαστες να προβαίνουν σε κηρύγματα μίσους εναντίον μεταναστών, ομοφυλοφίλων κλπ καθώς θα εξαιρεθούν από τον αντιρατιστικό νόμο. Γιατι είναι γνωστό οτι οι σημαντικοί αυτοί πυλώνες, εκφράζουν συχνά ρατσιστικό λόγο, ΑΛΛΑ το κάνουν για να τονώσουν το εθνικό φρόνημα στη μία περίπτωση και το θρησκευτικό φρόνημα στην άλλη. Συνεπώς ο ρατσιστικός λόγος που εκφράζεται από τους δυο αυτούς πυλώνες είναι θεάρεστος και καλοδεχούμενος και δεν πρέπει να περιοριστεί.

Είναι απαράδεκτο να γίνονται από την κυβέρνηση μισές δουλειές. Πρέπει οπωσδήποτε να εξαιρεθεί άλλος ένας πυλώνας του κράτους από τον αντιρατσιστικό νόμο. Μιλάω φυσικά για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ντροπή τα στελέχη της να αυτοπεριορίζονται, ενώ ιερείς και στρατηγοί θα έχουν το ελεύθερο να καθυβρίζουν και να επιτίθενται σε ομοφυλοφίλους, μετανάστες ή απλά άτομα διαφορετικά.

ΥΓ: Η θέση του κύριου Μπαλτάκου είναι και θέση της κυβέρνησης όπως ο ίδιος δήλωσε, άρα και του ΠΑΣΟΚ να υποθέσουμε;

epikairo.gr