Η πιο τραγική πράξη της ελληνικής δικαιοσύνης για την Χ.Α. Το μεγαλύτερο σημερινό φιάσκο δεν είναι καν η αποφυλάκιση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου κλπ

Κατηγορείσαι για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και συμμετοχή σε αυτήν -και όντως συμμετέχεις σε αυτήν, είσαι και βουλευτής της, δεν χρειάζεται να αποδειχτεί αυτό!- αλλά αφήνεσαι προσωρινά ελεύθερος. Η "εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη" μόλις κλονίστηκε ανεπανόρθωτα, δεν θα μείνω όμως μόνο εκεί.

Λέει η είδηση: Ενήμερος για τα στοιχεία προστατευόμενου μάρτυρα που έδωσε στις αρχές πληροφορίες για τη δράση της Χ.Α., εμφανίστηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο βουλευτής της Χ.Α. γνώριζε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του μάρτυρα, ενώ είπε στον ανακριτή ότι πρόκειται για άτομο που δεν έχει καμία ηθική, ότι ζητούσε χρήματα από τη Χρυσή Αυγή, ότι προερχόταν από τους ΑΝΕΛ και πως εκδιώχθηκε από την οργάνωση λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία και μοιράστηκαν από λάθος ΚΑΙ στους 50 περίπου δικηγόρους των κατηγορουμένων για τη δράση της Χ.Α. 

1) Ποιος φταίει γι' αυτό; Ποιος έκανε το λάθος; Τι θα του συμβεί τώρα; Απόλυση και φυλάκιση θα ήταν η λογικές συνέπειες, αλλά μιλάμε για το Δημόσιο, οπότε... 

2) Μόλις κατέστρεψαν τη ζωή ενός ανθρώπου. Τους εμπιστεύτηκε κι αυτοί τον κατέστρεψαν. 

3) Και στο καπάκι άφησαν τον Κασιδιάρη ελεύθερο, ξέροντας ότι γνωρίζει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του "μυστικού μάρτυρα", άρα γνωρίζει και την οικογένειά του, τα τυχόν παιδιά του, τους γονείς του κλπ. 

4) Προφυλακίζεις κάποιον επειδή τον θεωρείς επικίνδυνο να ξαναδιαπράξει αδικήματα - και με το που αφέθηκαν ελευθεροι οι τρεις απειλούσαν! Και ξέρουν και τον κρυφό μάρτυρα. Μπράβο στους πανέξυπνους ανακριτές και εισαγγελείς! 

5) Ποιος θα ξαναεμπιστευτεί την Δικαιοσύνη για να δώσει πληροφορίες; 

6) Αμάν κάναμε να ανοίξουν τα στόματα για τη Χ.Α. και όσο γίνονται οι ανακρίσεις γίνεται αυτό; Πόσο πιο ηλίθιοι δηλαδή; Τώρα στάλθηκε κατευθείαν ένα μήνυμα σε όποιον θέλει να αποκαλύψει πράγματα για τη Χρυσή Αυγή: κανείς δεν είναι ασφαλής, μην το κάνετε. 

7) Από αυτή τη Δικαιοσύνη περιμένουμε να εξαρθρωθεί η Χ.Α.; Ο Σαμαράς δήλωσε απ' τις ΗΠΑ: "Βούλησή μας να μπει η Χ.Α. στη φυλακή". Ας σηκώσει το τηλέφωνο να ενημερώσει και τους εμπλεκόμενους. Ο Λαγός "προφυλακίστηκε για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση". Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους 3, που αφέθηκαν ελεύθεροι. End of story. 

8) Το μεγαλύτερο σημερινό φιάσκο δεν είναι καν η αποφυλάκιση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου κλπ. Αυτό διορθώνεται: εν καιρώ μπορεί να καταδικαστούν. Το άλλο όμως ΔΕΝ διορθώνεται - δεν μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, ούτε να σβήσουν απ' τη μνήμη των εμπλεκομένων το όνομα του μάρτυρα. Ντροπή τους. 

www.lifo.gr