Καταγγελία φοιτητών της Νομικής Κομοτηνής: "Μέχρι και μαχαίρια έβγαλαν μπράβοι της ΔΑΠ"


Φοιτητές της Νομικής Κομοτηνής καταγγέλλουν την φοιτητικής παράταση της ΝΔ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πως κάλεσε πληρωμένους μπράβους στη Γενική Συνέλευση της σχολής οι οποίοι έβγαλαν ακόμη και μαχαίρια.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα inpost.gr, έχει ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με τον εκδημοκρατισμό των Γενικών Συνελεύσεων. Ενδεικτικά τα ΕΑΑΚ Κομοτηνής αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως ΔΑΠ και ΠΑΣΠ «κόβουν και να ράβουν την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης στα μέτρα που βολεύει αυτούς». «Σε μια διαδικασία η οποία δεν αφορά τους φοιτητές, μέσα στην οποία δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους και μέσα από την οποία δεν μπορούν ούτε να συζητήσουν για τα πραγματικά προβλήματα, ούτε να πάρουν μια σοβαρή απόφαση για όλα αυτά», αναφέρουν μεταξύ άλλων και προτείνουν:

Μια και μοναδική για κάθε παράταξη τοποθέτηση-παρουσίαση των θέσεων της, διάρκειας 10 λεπτών
Υποβολή ερωτήσεων απ’ το φοιτητικό σώμα σε κάθε ομιλητή μετά το τέλος της τοποθέτησης
Αυτοτελή διαδικασία τοποθετήσεων από τον ανεξάρτητο κόσμο της συνέλευσης ανά πάσα στιγμή και ανάμεσα στις παρατάξεις δηλώνοντας το. Με ανοιχτό κατάλογο και διάρκεια ως 10 λεπτά
Αυτοτελή διαδικασία ψηφισμάτων άσχετων με το θέμα της συνέλευσης πριν την τελική ψήφιση των πλαισίων με 5λεπτη τοποθέτηση για το ψήφισμα από αυτόν που το κατεβάζει, άτομο ή παράταξη.
Καταληκτική τοποθέτηση από κάθε παράταξη αυστηρά ως 5 λεπτά πριν την κατάθεση των πλαισίων προς ψήφιση.

Όπως καταγγέλλουν τα ΕΑΑΚ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου η συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης στήριξε τις παραπάνω προτάσεις. Ως απάντηση η ΔΑΠ κάλεσε πληρωμένους μπράβους οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και προκαλούν τους φοιτητές των υπόλοιπων σχημάτων και όπως αναφέρεται στο inpost.gr η σύρραξη δεν άργησε να έρθει. Τελικά ένας φοιτητής τραυματίστηκε και η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν τα ΕΑΑΚ, οι μπράβοι της ΔΑΠ παρέμειναν στο χώρο επί μισή ώρα παρά το αίτημα των φοιτητών να αποχωρήσουν και μάλιστα άρχισαν τις απειλές επιδεικνύοντας μαχαίρια. «Τελικά αποχώρησαν, όπως και οι πατρόνες τους», αναφέρουν τα ΕΑΑΚ και προσθέτουν: «αυτοί που όπου σταθούν και όπου βρεθούν “καταδικάζουν την βία από όπου και αν προέρχεται” είναι οι ίδιοι που κουβαλούν μπράβους στις σχολές για να ξυλοφορτώσουν φοιτητές»,