Ξεπούλημα στο κατάστημα Παναγιώταρου: Θήκες για μαχαίρια και στολές παραλλαγής - 50%


Μετά την καταιγίδα αποκαλύψεων για την εγκληματική δράση της Χ.Α., το κατάστημα με είδη ρούχων και αξεσουάρ του Η. Παναγιώταρου παραμένει έρημο. "Όλα 50%", στην αναγραφόμενη ταμπέλα στη βιτρίνα του καταστήματος. Μισοτιμής ξεπουλάει το στοκ του το κατάστημα στρατιωτικών ειδών ρουχισμού και αξεσουάρ "Φάλαγγα", το οποίο ανήκει στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο. Μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, το μαγαζί που βρίσκεται στον Κολωνό και είχε μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης οπαδών, έχει πλέον ερημώσει.

Ένα τεράστιο πανό που γράφει "Bazaar, όλα 50%" και καλύπτει την είσοδο αποδεικνύει ότι οι πρώην πελάτες έχουν γυρίσει την πλάτη στην οργάνωση και ότι πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που θέλουν να στιγματιστούν ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, η "Φάλαγγα" είχε απλώς καταφέρει να κάνει σεφτέ, καθώς μόνο δύο πελάτες, είχαν ψωνίσει σε διάστημα 2 ωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το 'Εθνος".

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, διαβαίνοντας το κατώφλι του καταστήματος, αντιλαμβάνεσαι ότι στην είσοδο υπάρχουν φωτογραφίες του Γεωργίου Παπαδόπουλου και των υπόλοιπων πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου, οι οποίες είναι κρεμασμένες στον τοίχο.

Τα είδη ρουχισμού είναι τα αναμενόμενα. Στα περισσότερα μπλουζάκια έχουν τυπωθεί φράσεις, όπως "Πας μη Έλλην βάρβαρος", "Μολών λαβέ" και "White Power", ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα από εκείνα που προτιμούν οι νεοναζί σε όλο τον κόσμο.

Επειδή ωστόσο, για τους χρυσαυγίτες η ιδεολογία ξεχνιέται όταν τα αρχίζει το εμπόριο, τα περισσότερα μπλουζάκια φέρουν φαρδιά πλατιά την επιγραφή "Made in Bagladesh" στην ετικέτα.

Στη "Φάλαγγα" πωλούνται επίσης ρούχα με τα εμβλήματα των τριών Όπλων του Στρατού και της Αστυνομίας, στρατιωτικά γάντια, σάκοι παραλλαγής και θήκες για μαχαίρια.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος πουλάει μία σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την ομάδα που υποστηρίζει και γράφουν "Ultras 13", ενώ στον τοίχο του μαγαζιού κρέμεται μία πράσινη σημαία με ένα καγκελωτό σταυρό. Η σύνδεση του μαγαζιού με τη Χρυσή Αυγή γίνεται εμφανής όταν ο πελάτης φτάσει στο ταμείο.

Εκεί μπορεί κανείς να δει κάρτες του Ηλία Παναγιώταρου από την περίοδο που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, ενώ με ένα ή δύο ευρώ μπορεί να αγοράσει το φυλλάδιο της "Χρυσής Αυγής", με τίτλο "Μαίανδρος".

Η "Φάλαγγα" διαθέτει και αυλή με τραπεζάκια στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Πάνω από την πόρτα που οδηγεί εκεί, υπάρχει μία ταμπέλα που γράφει "Halt". Χτες εκεί δεν υπήρχαν θαμώνες...

http://news247.gr