Αυτά είναι (κάποια από) τα sms της Χ.Α. που την βγάζουν εκτός νόμου

Αυτά είναι (κάποια από) τα sms της Χ.Α. που την βγάζουν εκτός νόμουΑυτά είναι (κάποια από) τα sms της Χ.Α. που την βγάζουν εκτός νόμου 

«Εντολή Λαγού…»


Κόλαφος είναι το πόρισμα των ανακριτριών για τη Χ.Α. και αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις για τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως «εκτός νόμου», καθώς από το αποδεικτικό υλικό φέρεται να έχει κάθετη ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση που παραπέμπουν στ παραστρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις.



Στο πόρισμα, με το οποίο ζητήθηκε η άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της οργάνωσης, αναφέρονται αποσπάσματα ομιλίες του Μιχαλολιάκου, που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης.   

"Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα, όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία.... Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες. Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες; Το να καταλάβεις τη Βουλή είναι εύκολο. Σημασία έχει το τι θα κάνεις μετά. Στη Βουλή δεν μπαίνει και αστυνομία", δήλωνε ο Μιχαλολιάκος.


Ο διαβιβαστής   


Σύμφωνα με το «Έθνος», εντοπίστηκαν και μηνύματα στο κινητό του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του διαβιβαστή μεταφέροντας τα μηνύματα των υψηλόβαθμων στελεχών και του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη στα απλά μέλη.   


Τα sms που καλούσαν σε δράση είχε βαθμούς εμπιστευτικότητας, όπως απόρρητο, άκρως εμπιστευτικό ή αδιαβάθμητο.   


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα μήνυμα όπως "Αύριο το πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση-παρουσία υποχρεωτική", προωθούνταν σε όλα τα μέλη της τοπικής ενώ ένα sms όπως  "παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός", πήγαινε σε συγκεκριμένους παραλήπτες.   


Ποια μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του Κορκοβίλη 



"Εντολή Λαγού. Παρακαλώ 8 άτομα για τη Δηλιγιάννη. 2:30 ώρα από την ασφάλεια. Ενημερώστε με αν είναι ανάγκη"


"Παρουσία της ασφάλειας απαραίτητη. Όλοι παραλλαγές", δίνει εντολή στις 22 Φεβρουαρίου 2013


18 Μαρτίου 2013: "Αύριο Τρίτη και ώρα 17:30 όλοι στα γραφεία. Θα γίνει προβολή με τις δράσεις της Νίκαιας. Και νυχτερινή δράση. Παρακαλώ αυστηρά το μήνυμα δεν διαρρέει πουθενά"


17 Απριλίου 2013: "Πέμπτη πρωί 9, προσυγκέντρωση στα γραφεία για κοινή δράση με Πειραιά. Παρουσία υποχρεωτική. Παρακαλώ ενημερώστε άμεσα"


19 Απριλίου 2013 στις 6 το πρωί: "Η ομάδα της ασφάλειας στα γραφεία. Όποιος δεν δουλεύει. Τώρα"


27 Απριλίου 2013: "Τη Δευτέρα 8 το πρωί στα γραφεία μας δράση. 08:30 θα φύγουμε, η ασφάλεια στα πλαίσια των εκτάκτων. Παρακαλώ ενημερώστε με για παρουσίες"


2 Μαΐου 2013: "Αύριο πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση. Παρουσία υποχρεωτική"


25 Μαϊου 2013, ώρα 20:00: "Όλη η ασφάλεια στο γραφεία για τελευταία ενημέρωση και οργάνωση της Κυριακής. Απουσίες δεν επιτρέπονται"


1η Ιουνίου 2013: "Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία να είσαστε 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός. Όλοι στολή Νίκαιας"


lifo.gr