Proud to be greek τούβλο (βίντεο)

Εδραιωμένη πλέον η μαύρη καθημερινότητα.Kάτι μεταξύ του ορθόδοξου φασισμού και του νεοφιλελευθερισμού της ελεύθερης αγοράς. Από το δεν χωράνε άλλοι μετανάστες μέχρι το δεν χωράνε άλλοι άφραγκοι ,απεδείχθη μια ανάσα μπουκωμένη στα χημικά ο δρόμος.

Οι ανήκοντες εις τη δύση , απ ότι φαίνεται δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ανήκουν ταυτόχρονα και στα “αμόρφωτα Βαλκάνια” ,αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία.

Το ξεπέταγμα των διάφορων proud to be greek celebrities στο πολιτικό προσκήνιο ,κυρίως κατά την καλοκαιρινή σεζόν, περιέχει έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς του τύπου :τι μας χρειάζονται πενήντα ζευγάρια γόβες αφού μπορούμε να ζήσουμε και με σαράντα εννιά;

Επιστροφή στις αξίες της απλοϊκής και διακριτικής ζωής με τα ελάχιστα δυνατά ψώνια για να ορθοποδήσει η πατρίδα. Θετική ενέργεια και πάντα θετικές σκέψεις παιδιά τίποτα άλλο. Φιλάκια.

Οι βαθιές και εξαιρετικά φιλοσοφημένες αυτές σκέψεις, συνοδεύονται πάντα με ηλιοκαμένες πόζες δίπλα σε κάποια πισίνα με φόντο το Αιγαίο, απόδειξη ότι η “Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο” και το σύνθημα “proud to be greek” είναι η πολιτικώς ορθή τροφή για τις ορδές των θαυμαστών.

Η …στήριξη στον “χειμαζόμενο λαό της Ουκρανίας” ­-ο οποίος σε σχέση με εμάς που πρέπει να περιμένουμε της επόμενες εκλογές αν θέλουμε να αλλάξουμε την τύχη μας γιατί έτσι γίνεται στις δημοκρατίες και σε όποιον δεν αρέσει υπάρχει και η Β. Κορέα ,έχει το ελεύθερο να τα κάνει γυαλιά καρφιά για να ρίξει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του-ανοίγει την αυλαία της μακιγιαρισμένης βλακείας για φέτος, πολύ πριν μπει η καλοκαιρινή σεζόν .

Η δημοκρατία , η θεωρία των άκρων και της βίας,με αφορμή τα εκεί γεγονότα, υπέστησαν ολική αναθεώρηση τόσο στα βραδινά δελτία όσο και στα νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα των celebrities.

Τα celebrities δεν είδαν ούτε άκουσαν τίποτα από αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην “ομορφότερη χώρα του κόσμου”. Ούτε μια συναυλία, ή έστω μια θεατρική παράσταση “έχουμε ωραία χημεία που περνάει και στον κόσμο” στήριξης για τα εδώ θύματα , δεν καταδέχτηκαν.

Θα μου πεις ,δεν είναι αρκετό το δράμα με τα σαράντα εννιά ζευγάρια γόβες;Δεν αρκεί που άφησαν στο peak της σεζόν το σκι για χάρη του πολιτικού ακτιβισμού;

Ήταν τελικά να μην αρπάξουν τα όπλα.