Έβαλε τα κλάματα ο διαιτητής του τελικού Γιάχος όταν είδε τη φάση του πέναλτι από το βίντεo...


Έβαλε τα κλάματα ο διαιτητής του τελικού Γιάχος όταν είδε τη φάση του πέναλτι από το βίντεo...

Καλά έκανε γιατί η διαιτησία του ήταν όντως για κλάματα. Όχι μόνο για το πέναλτι του Μανιάτη που δεν είδε, αλλά και για το πέναλτι από το μαρκάρισμα πάνω στον Ράγιος το οποίο επίσης δεν είδε, για το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Αμπτούν που… κατόρθωσε να δει, την κόκκινη κάρτα που δεν έδωσε όταν μπροστά στα μάτια του ο Χολέμπας χτύπησε, πετώντας στο χόρτο εκτός φάσης αντίπαλό του και πολλά άλλα κραυγαλέα που έγιναν αιτία να δυσφημιστεί για άλλη μία φορά το ποδόσφαιρο.

Μεταξύ μας αυτή είναι και η γοητεία του συγκεκριμένου αθλήματος. Αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας. Βρώμικη κοινωνία, βρώμικο ποδόσφαιρο. Θα ήταν άλλωστε παράδοξο σύμφωνα με τους νόμους του αθλήματος στην Ελλάδα να παίζεται Ισπανικό, Αγγλικό ή Ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ήταν άδικη και για τον Ολυμπιακό η χθεσινή παρωδία. Η μεγάλη του ιστορία στιγματίστηκε από την διαιτησία. Ήταν όσο κακός χρειαζόταν για να αποδειχθούν σωτήρια τα φαλτσοσφυρίγματα του Γιάχου.

Είναι κάτι χρόνια που δεν πατάω στα ελληνικά γήπεδα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί βαρέθηκα να είμαι άλλο ένα κορόιδο που πληρώνει εισιτήριο για να ικανοποιείται ο αρρωστημένος εγωισμός πέντε νταβατζήδων.

Ανήκω στην κατηγορία των φιλάθλων που αγαπάνε όποια ομάδα παίζει ωραία μπάλα. Έχω ρίξει αρκετά χτυποκάρδια και για τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Το λέω για να πεισθούν μερικοί ανεγκέφαλοι ότι δεν διακατέχομαι από κανένα αντιολυμπιακό σύνδρομο. Όμως το χθεσινό φιάσκο ξεπερνάει τα όρια της πιο αρρωστημένης φαντασίας.

Εάν υπάρχει λίγη τσίπα πρέπει να πάρουν σήμερα τη σφυρίχτρα από τον συγκεκριμένο διαιτητή και να του επιστρέψουν το σταυρό που κρεμόταν επάνω της. Διαφορετικά θα παραμείνουν ιερόσυλοι…

Παραλίγο να το ξεχάσω. Να επιστρέψουν και το κύπελλο στην Τρίπολη.

zougla.gr