Παππάς: Ο Χίτλερ είναι το μέλλον


«Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή στην επέτειο της αυτοκτονίας του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κείμενο που έχει γράψει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και το οποίο επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. «Ο εθνικισμός πράγματι είναι η νιότη του κόσμου και στον εθνικισμό ανήκει το μέλλον του κόσμου», απάντησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στη Βουλή. Τι υποστηρίζει άλλο κείμενο το οποίο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.


Η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε το ενδεχόμενο άρσης ασυλίας του Π.Τατσόπουλου (μετά από μήνυση του Χρ.Παππά και αγωγή ύψους 100.000 ευρώ) για το γεγονός ότι μετά τα επεισόδια τα οποία είχε προκαλέσει η Χρυσή Αυγή στο Χυτήριο τον Οκτώβριο του 2012, προκειμένου να αποτρέψει τη διεξαγωγή της θεατρικής παράστασης Corpus Christi, χαρακτήρισε τους βουλευτές της «νταβατζήδες» (με συνέντευξη στη Lifo). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τον κίνδυνο ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και αντίθετα επικαλέστηκε παλιότερο κείμενο του Χρ.Παππά με το οποίο ο ίδιος υμνούσε τον ναζισμό.

Ο Π.Τατσόπουλος διάβασε στη Βουλή αποσπάσματα από το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο είχε δημοσιευτεί στο παρελθόν στο περιοδικό του νεοναζιστικού κόμματος: «Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή στην επέτειο της αυτοκτονίας του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στην καρδιά μας φουντώνει η πίστη με τα λόγια του Φύρερ 'σε μια δυο γενιές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη'. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Ο αγων συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει». Μεταξύ άλλων χαρακτηριίζει τον Χίτλερ, τον «Φύρερ του γερμανικού Ράιχ», «Οραματιστή της ενωμένης Ευρώπης».

tvxs.gr