Φέραν αντιαεροπορικό από την Ρόδο για την παρέλαση και έμεινε στην μέση της εθνικής (video)


«Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή» αναφέρει μια λαϊκή ρήση, η οποία επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση ενός αντιαεροπορικού οχήματος του στρατού, το οποίο συμμετείχε στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος.

Η εντυπωσιακή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου μπροστά από το Μνημείο του άγνωστου στρατιώτη προκάλεσε τα ευνοϊκά σχόλια κοινού και επισήμων, με κάποιους εξ αυτών να λένε και μια κουβέντα παραπάνω.

«Το… κακό το μάτι έπιασε» και το αντιαεροπορικό αυτοκινούμενο σύστημα OSA-AKM, το οποίο παρέμεινε ακινητοποιημένο για αρκετές ώρες λόγω μηχανικής βλάβης στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Ειδικότερα, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στο ρεύμα ανόδου πολύ κοντά στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης. Στο σημείο έσπευσε όχημα της στρατονομίας, της Αττικής Οδού, ενώ ενημέρωση έλαβε και το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, το οποίο και έστειλε προληπτικά δύο περιπολικά για ενδεχόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το zougla.gr επικοινώνησε με το ΓΕΕΘΑ, το οποίο επιβεβαίωσε το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι το αντιαεροπορικό όχημα κατευθυνόταν σε στρατιωτική βάση της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της πορείας παρουσιάστηκε βλάβη, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμο να ακινητοποιηθεί προσωρινά στην άκρη της Εθνικής Οδού.

Το OSA-AKM είχε μεταφερθεί από το νησί της Ρόδου προκειμένου να συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση. Σύμφωνα με πληροφορίες το αντιαεροπορικό όχημα, μόλις αποκατασταθεί η βλάβη, θα μεταφερθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, με σκοπό να συμμετάσχει στην άσκηση «Ηνίοχος».

Βίντεο με το ακινητοποιημένο όχημα στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας...


zougla.gr