Τα λεφτά τα πήρε το ποτάμι


Καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες κατά την πώληση φωτογραφιών του δημοσιογράφου και ιδρυτή της πολιτικής κίνησης «Το ποτάμι» Σταύρου Θεοδωράκη που απαθανατίζουν τις συνθήκες κράτησης των ανηλίκων των φυλακών Αυλώνα παρουσίασε την Πέμπτη η εκπομπή «Ζούγκλα».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της εκπομπής, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που έγινε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 18 Μαΐου 2011 όπου παρουσιάστηκαν φωτογραφίες του δημοσιογράφου και συνεργατών του από τις φυλακές Αυλώνα, ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να πούλησε κάποιες από αυτές, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει προσδιοριστεί το πού κατέληξαν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Οι φωτογραφίες προέρχονταν από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις φυλακές ανηλίκων η ομάδα των «Πρωταγωνιστών». Τον Μάιο του 2011 ο Σταύρος Θεοδωράκης και η ομάδα του πέρασαν δύο ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα για να ολοκληρώσουν την εκπομπή με τίτλο «Ανήλικοι Φυλακισμένοι».

Εν συνεχεία προέβαλαν τις φωτογραφίες που τράβηξαν από το κατάστημα κράτησης στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Για την εκδήλωση είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο όμως δεν αναφερόταν πουθενά ότι επρόκειτο να πουληθούν φωτογραφίες ή πίνακες.

Η εκπομπή επικοινώνησε με στελέχη του Ευγενίδειου, τα οποία ανέφεραν ότι ναι μεν το ίδρυμα διοργάνωσε την εκδήλωση, σε καμία περίπτωση όμως δεν ανέλαβε την πώληση έργων.

«Διοργανώθηκε μια εκδήλωση και φέραμε τους πίνακες, δηλαδή τις φωτογραφίες, στο ίδρυμα. Το ίδρυμα δεν πούλησε πίνακες, ούτε έχει αυτό το δικαίωμα. Αυτό που έκανε είναι ότι, αντί να διαθέσει χρήματα προκειμένου να προσφερθεί στην εκδήλωση φαγητό, προτίμησε να στείλει στις φυλακές Αυλώνα 25 ψυγεία ως βοήθεια» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παρόλο όμως που το ίδρυμα δεν πούλησε κανένα έργο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι την ημέρα της εκδήλωσης φωτογραφίες πουλήθηκαν και μάλιστα σε έναν πρώην υπουργό καθώς και στη γνωστή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα χρήματα που δόθηκαν για τις φωτογραφίες που πουλήθηκαν την ημέρα της εκδήλωσης δεν κατέληξαν ούτε στο ίδρυμα που τη διοργάνωσε ούτε όμως και στις φυλακές ανηλίκων.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται το τι ακριβώς είχε γίνει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ" ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Λογαριασμός… 800 ευρώ

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση σε φοιτητές προκάλεσε η συμπεριφορά του Σταύρου Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου είχε βρεθεί στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού «Ψυχολογία και ΜΜΕ».


Μετά το μάθημα ο δημοσιογράφος προσκάλεσε τους 20 φοιτητές στο εστιατόριό του, το «Αλάτσι», όπου εκεί οι φοιτητές διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν υπήρχε καμία πρόθεση να τους κεράσουν έστω τα... κρασιά -τα οποία είχε προπαραγγείλει για αυτούς ο... ιδιοκτήτης-, αλλά αντίθετα έτρεχαν σε ΑΤΜ τραπεζών για να συμπληρώσουν το ποσό των 800 ευρώ με το οποίο χρεώθηκαν.

www.zougla.gr