Φωτογραφίες του βαρυποινίτη μέσα απο την φυλακή. Σοκαριστικά σημάδια ξυλαδαρμού στο νεκρό του σώμα


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Ανδρέας Ντίνης

Με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων ξεκίνησε έπειτα από εντολή του εισαγγελέα η προανακριτική εξέταση για τη διερεύνηση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι όταν οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας και για το πώς κατέληξε.

Σήμερα μετέβησαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών Χάρης Κονσολίδης και 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να περιγράψουν την παραλαβή του κρατουμένου και να δώσουν λεπτομέρειες για τη φύλαξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων συμπίπτουν απόλυτα με την καταγραφή των κινήσεων του Ιλία Καρέλι, μέσω ειδικών καμερών που τοποθετήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, πριν από την έλευση του κρατουμένου, έπειτα από σχετική άδεια τοποθέτησής τους και διαμόρφωσης ειδικού κελιού απομόνωσης στον χώρο του διοικητηρίου των φυλακών, η οποία είχε δοθεί από τον εισαγγελέα Σερρών.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα αποτελέσματα της εξέτασης που διενεργείται, καθώς και στα
αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένης Ζαγγελίδου, ότι ο θάνατος του Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί όπου κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας, δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά επήλθε από κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, αρκετές μέρες πριν οδηγηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές.

«Όποιος φταίει για τον θάνατο του Καρέλι θα πληρώσει» δήλωσε ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Αντώνιος Σταμπουλής, προσθέτοντας ότι «διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και προβάλλουν τηλεοπτικοί σταθμοί δεν ευσταθούν και είναι ανακριβή», καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από διάφορα ΜΜΕ δεν είναι από το κελί του Καρέλι».

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο


O νεκρός Ιλία Καρέλι





Φωτογραφίες του μέσα από τις φυλακές









Μέσα στο κελί του

Τον βρήκαν νεκρό στο κελί του

Ο βαρυποινίτης, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη, εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Πέμπτη στις 23.30 το βράδυ.

Ήταν μόνος στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών, στις 15.45 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης επέστρεψε στη φυλακή από το γραφείο του ανακριτή, όπου είχε μεταβεί για να απολογηθεί. Στις 18.32 ξάπλωσε για 45 λεπτά και, σύμφωνα με τους ίδιους, στριφογύριζε στο κρεβάτι του.

Η μεταφορά στις Σέρρες

Όπως εξήγησαν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr, o Iλία Καρέλι, μεταφέρθηκε με περιπολικό τζιπ απότα κρατητήρια της Ιτέας όπου και κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος παρέλαβε τον Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, ανέφερε στο zougla.gr ότι ο βαρυποινίτης όντως έφερε μώλωπες και χτυπήματα σε πολλά μέρη του σώματός του.

«Κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας, διαπίστωσα ότι ήταν χτυπημένος. Στις 19.15 του πήγα φαγητό στο κελί του, και ευτυχώς που υπήρχε η κάμερα και έχει καταγράψει τα πάντα. Δεν τον χτυπήσαμε εμείς, και δεν είχαμε τέτοιο σκοπό. Ούτε κάποιος άλλος κρατούμενος τον χτύπησε. Δεν παραπονέθηκε για πόνους στο σώμα, απλά ήταν λίγο φοβισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι αποκαλύπτει το φύλλο εισόδου στα κρατητήρια της Ιτέας

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια της Ιτέας, ο βαρυποινίτης έφερε ήδη μώλωπες και τραύματα στο σώμα του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός υπηρεσίας ο οποίος τον παρέλαβε εκεί , στο φύλλο εισόδου, κατέγραψε την κατάσταση του κρατούμενου. Δηλαδή σημείωσε ότι έφερε χτυπήματα.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσαν και αστυνομικές πηγές οι οποίες είδαν τον Ιλία Καρέλι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια της Ιτέας.

«Ήταν ήρεμος και δεν παραπονέθηκε για πόνους στο σώμα. Ήταν όμως χτυπημένος, στον σβέρκο, στους αγκώνες, και στο πρόσωπο, ήταν φανερό για κάποιον αν τον έβλεπε από κοντά», εξηγούν.

Τα γεγονότα λοιπόν δείχνουν ότι ο ξυλοδαρμός του φέρεται να έγινε στις φυλακές του Μαλανδρίνου.
Σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής την 25η Μαρτίου, ο Ιλία Καρέλι, φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από σωφρονιστικούς την ώρα που είχε σφάξει τον κουμπάρο του διευθυντή των φυλακών.

Η κηδεία του Ιλία Καρέλι

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του Ιλία Καρέλι στην πόλη Φιέρ στην Αλβανία. Η μητέρα του ζητάει να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του γιου της και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η ίδια ζήτησε από το Αλβανικό κράτος να πάρει μια πιο σκληρή θέση για το θέμα.



Η κηδεία του Καρέλι



Η μητέρα του βαρυποινίτη που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα



Η πομπή πριν το νεκροταφείο στο Φιέρι



Φωτογραφία έξω από το σπίτι του



Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας



Στο σπίτι της οικογένειάς του

zougla.gr