Για αυτοάμυνα μιλούν οι τρεις επιστάτες στην Μανωλάδα

.
ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Δεν ήταν η πρώτη φορά που άνοιγαν πυρ εναντίον των μεταναστών οι οποίοι εργάζονταν στις καλλιέργειες φράουλας... οι τρεις αδίστακτοι επιστάτες που κρατούνται στην Ασφάλεια Αμαλιάδας! Σύμφωνα με καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, έχουν πυροβολήσει επανειλημμένως με καραμπίνες και πιστόλι εναντίον τους.

Στις απολογίες που έδωσαν στους αστυνομικούς, όμως, ισχυρίστηκαν και οι τρεις ότι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα, καθώς φοβήθηκαν όταν είδαν τους αλλοδαπούς εργάτες να κατευθύνονται εξαγριωμένοι εναντίον τους κρατώντας ρόπαλα και μεταλλικούς σωλήνες!

Υποστήριξαν, ακόμη, ότι δεν έφυγαν και επέστρεψαν με τα όπλα, αλλά ο ένας από αυτούς είχε μαζί του την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε δύο φορές προς το έδαφος για εκφοβισμό. Όμως, σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, τα σκάγια εξοστρακίστηκαν και χτύπησαν τους μετανάστες!

Όλα αυτά, πάντως, αντικρούονται από την έκθεση αυτοψίας που έγινε στους τραυματίες και το χώρο του περιστατικού, καθώς και από τις ένορκες καταθέσεις 35 μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αμαλιάδας έχει ήδη ασκήσει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στους τρεις επιστάτες και για ηθική αυτουργία σε αυτήν στον 57χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Στην απολογία τους, ο 21χρονος που συνελήφθη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. σε δρόμο της Αμαλιάδας ισχυρίζεται ότι ο 27χρονος αδελφός του δεν βρισκόταν στον τόπο του αιματηρού επεισοδίου, κάτι που υποστήριξε και ο 39χρονος επιστάτης ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον 27χρονο σε δικηγορικό γραφείο όπου είχαν πάει για να διαπραγματευθούν την παράδοσή τους. Και αυτός ο ισχυρισμός, όμως, αντικρούεται από τις μαρτυρικές καταθέσεις και
οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δυο επιστάτες προσπαθούν να καλύψουν τον τρίτο, που έχει ήδη βεβαρυμμένο παρελθόν από τον Αύγουστο του 2012 όταν έσυρε με το αυτοκίνητό του έναν Αιγύπτιο εργάτη που διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του, εγκλωβίζοντας το χέρι του με το τζάμι του οδηγού.

Πηγή : protothema.gr