Νεκρός ο κύριος ύποπτος για το χτύπημα στη Βοστόνη

Νεκρός ο κύριος ύποπτος για το χτύπημα στη Βοστόνη

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά τη σύλληψή του. Ο δεύτερος ύποπτος αναζητείται, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης.




Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Γουότερτάουν στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και το FBI.

Η αστυνομία πάντως ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης, «να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα» των σπιτιών τους και «να μην ανοίγουν την πόρτα τους», καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης του δεύτερου υπόπτου.

Νωρίτερα, το FBI ανακοίνωσε πως εξακρίβωσε την ταυτότητα των δύο υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας. Πρόκειται για δύο άνδρες που φορούν καπέλα του μπέιζμπολ, με τον δεύτερο να εμφανίζεται να αφήνει έναν σάκο στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο