Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΕΙ ΜΕ 70.000 ΖΩΑ!

Κι όμως! Η κιβωτός του Νώε θα μπορούσε κάλλιστα να επιπλεύσει, ακόμα κι αν μετέφερε 70 χιλιάδες ζώα (δύο ζώα από κάθε είδος), με βάση τις διαστάσεις που αναφέρονται στη Βίβλο.


Έρευνα μεταπτυχιακών φοιτητών Φυσικής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του τμήματός τους «Journal of Physics Special Topics» έδειξε ότι, ένα τέτοιο πλοίο θα μπορούσε να μην βυθιστεί ακόμα κι αν μετέφερε τον διπλάσιο αριθμό ζώων από αυτά που μετέφερε ο Νώε για να τα σώσει από την καταστροφή του κόσμου.

Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν κατά προσέγγιση το βάρος όλων των ζώων και ορισμένες βασικές αρχές της Φυσικής και με βάση τους υπολογισμούς τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κιβωτός θα μπορούσε να μείνει στην επιφάνεια του νερού με περίπου 70.000 ζώα να επιβαίνουν.

«Χρησιμοποιήσαμε τις διαστάσεις της κιβωτού και την πυκνότητα του νερού, ώστε να μετρήσουμε την άνωση, η οποία σύμφωνα με την αρχή του Αρχιμήδη ισούται με το βάρος του εκτοπιζομένου από το σώμα υγρού», δήλωσε ο φοιτητής Μπέντζαμιν Τζόρνταν.

Σύμφωνα με το βιβλίο της Γένεσης, η κιβωτός είχε μήκος περίπου 144 μέτρων.

Πηγή : protothema.gr