Συνέλαβαν Έλληνα στα επεισόδια της Κωνσταντινούπολης - Αστυνομικός το 4ο θύμα


- Κατηγορείται για υποκίνηση των κινητοποιήσεων στην πλατεία Ταξίμ
- "Βλέπουν" ξένους πράκτορες πίσω από τα επεισόδια σε όλη τη χώρα οι Τούρκοι
- Τώρα κατηγορούν "ξένους πράκτορες" ακόμη και για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών
Το σενάριο ξένων πρακτόρων που ξεσήκωσαν τα πλήθη στην Κωνσταντινούπολη προσπαθεί να «παίξει» ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία και βέβαια εμπλέκει και την Ελλάδα!

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star γράφει «στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ όπου μετατράπηκε ο χώρος σε πεδίο πολέμου, ανάμεσα στα άτομα που ξεσήκωσαν τις ακραίες οργανώσεις, βρέθηκαν και άνθρωποι με διπλωματικά διαβατήρια. Συνελήφθησαν 5 άτομα από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιράν και Ελλάδα οι οποίοι διέθεταν διπλωματικά διαβατήρια».

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως « η τουρκική αστυνομία έκανε έλεγχο ταυτοτήτων σε άτομα που ξεσήκωναν τα πλήθη στην περιοχή κοντά στο παλάτι Ντολμάμπαχτε και διαπιστώθηκε πως διέθεταν διαβατήρια της Αγγλίας, των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ιράν και της Γαλλίας.» Αστυνομικός επιθεωρητής που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στα Άδανα, της νότιας Τουρκίας, υπέκυψε στα τραύματά του. Είναι ο τέταρτος νεκρός που καταγράφεται επισήμως.

Ο Μουσταφά Σαρί έπεσε από γέφυρα ύψους 5 μέτρων, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές στα Άδανα σε μια από τις διαδηλώσεις συμπαράστασης στο «κίνημα διαμαρτυρίας του πάρκου Γκεζί» που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Άλλοι τρεις άνθρωποι- όλοι τους διαδηλωτές- έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στην Τουρκία

Πηγή: newsit.gr